به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری سلامت به نقل از خانه ملت، سید جواد ساداتی نژاد در تشریح نشست کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، گفت: دستورکار نشست امروز در خصوص بررسی مسائل و مشکلات صنعت نان و ماکارونی بود و معاونین وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی در این نشست حضور داشتند.
نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حدود 11 میلیون تن گندم در زمینه تامین نان در طول سال مصرف میشود که حدود 23 هزار میلیارد تومان یارانه به منظور تامین این میزان گندم صرف میشود، ادامه داد: متاسفانه نان مصرفی کشور بین 2 تا 7 هزار میلیارد تومان ضایعات دارد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه با وجود حاکم بودن شرایط یارانهای نان تولیدی کشور کیفیت لازم را ندارد و انتظارات را برآورده نمیکند، عنوان کرد: کشورهای دنیا به سمت مصرف نانهای صنعتی و حجیم حرکت کردهاند، نانهای صنعتی اقتصادی تر هستند.
وی با اشاره به اینکه به دلیل ضعف در فرهنگسازی در زمینه مصرف نانهای صنعتی شاهد هدر رفت منابع هستیم زیرا نانهای سنتی دارای ضایعات فراوان هستند، ادامه داد: باید برای کاهش ضایعات زنجیره نان ازمزرعه تا سفر تلاش کنیم به صورت مثال یک هکتار زمین نیاز به 120 کیلوگرم بذر نیاز دارد اما 240 کیلوگرم در این زمین بذر پاشیده میشود.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در کشوری مانند ترکیه یارانه پرمصرف ترین نان راحفظ کرده و یارانه سایر نانها را تغییر دادهاند به نحوی که کیفیت نانهای مصرفی نیز کاهش نداشته باشد، گفت: بخش زیادی از آرد نانوایی ها با قیمت 660 تومان تامین میشود، باید برای توسعه نانهای صنعتی و افزایش کیفیت نانهای سنتی اقداماتی داشته باشیم.
نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه موضوع نان، خصوصا نان لواش که 35درصد از مصرف را به خود اختصاص داده برای اقشار مختلف جامعه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، تصریح کرد: گرانترین گندم را بخش صنعت ماکارونی مصرف میکند که یارانهای نیز به آن اختصاص داده نشده و تنها سهمیه دارند.
وی با اشاره به اینکه در دو سال اخیر به صنایع ماکارونی اجازه داده شده تا به صورت مستقیم نیاز خود را از بازار تامین کنند و گندم دروم را با 10درصد بالاتر از نرخ خرید تضمینی خریداری کردهاند، ادامه داد: باید به صنایع ماکارونی در سالهای آینده نیز اجازه داد تا نیاز گندم خود را از بازار تامین کنند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه صنایع ماکارونی کماکان به گندم نیاز دارند و حدودا 30 درصد از ظرفیت واحدهای تولیدی خالی است، عنوان کرد: اگر بتوانیم گندم مورد نیاز صنایع ماکارونی را تامین کنیم میتوانند بازارهای صادراتی را تصاحب کنند و شاهد ارزآوری باشیم.
وی با بیان اینکه قیمت ثبت شده هر تن ماکارونی در گمرک رقم بسیار بالایی است و واحدهای تولیدی در بازگشت ارز دچار مشکلاتی میشوند، گفت: قیمت هر تن ماکارونی باید واقعی شود تا مشکلات تولیدکنندگان برطرف گردد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس با بیان اینکه در نشست امروز مقرر شد ستاد حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان قیمت ماکارنی را بر اساس افزایش نرخ مواد اولیه و هزینه تولید به صورت واقعی تعیین کند، گفت: متاسفانه مصرف سرانه ماکارونی به عنوان غذای ارزان و سالم در ایران 7 کیلوگرم بوده درحالی که این رقم در کشورهای اروپایی بیش از 40 کیلوگرم در سال است.
نظر شما